• English
  • Polish
 home.png strona domowa
kontakt.png
Ten adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć

Nowy Numer

 

RYNKI ALKOHOLOWE
Nr 7 (268)
lipiec 2017

   rynki-07-2017.jpg
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sopexa Polska prezentuje armaniaki Drukuj Email
spis-3-m.jpgArmaniaki – doskonały złocisty trunek z Gaskonii jest w Polsce mało znany. Zdarza się, że niekiedy traktuje się go jako gatunek koniaku i kojarzy z Armenią. Dobrze się więc stało, że Sopexa Polska zorganizowała prezentację i profesjonalną degustację armaniaków.

Ten doskonały złocisty trunek z Gaskonii jest w Polsce mało znany. Zdarza się, że niekiedy traktuje się go jako gatunek koniaku i kojarzy z Armenią. Dobrze się więc stało, że Sopexa Polska 19 kwietnia br. zorganizowała prezentację i profesjonalną degustację armaniaków w restauracji Le Jardin w Warszawie. Degustowano armaniaki z dziewięciu firm oraz przygotowano pokaz barmański z użyciem tego trunku w drinkach. Zaproszeni goście otrzymali świetnie opracowany w języku polskim informator o pochodzeniu, produkcji i gatunkach tego trunku oraz mogli nawiązać kontakt z producentami niżej podanych armaniaków: Delord, de Montal, Veuve Lafontan, Castarede, Domain de Joy, Domain d’Esperance, Francis Derrose, Château du Tarriquet, Château de Lambade-Leda.
Choć gama złocistych odcieni trunków i literowe symbole wieku upodabniają te armaniaki do koniaków, subtelność i oryginalność ich aromatów oraz smaków jest odmienna i niepowtarzalna. Mogą one usatysafakcjonować nawet najwybredniejszych smakoszy. Importerzy trunków powinni wziąć to pod uwagę.

Rynki Alkoholowe, 5/2007

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
 
 
     

 

© 2017 Rynki Alkoholowe