• English
  • Polish
 home.png strona domowa
kontakt.png
Ten adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć

Nowy Numer

 

RYNKI ALKOHOLOWE
Nr 11 (272)
listopad 2017

   rynki-11-2017.jpg
 
KEEP WALKING z Johnnie Walker

spis-2.jpg—    Johnnie Walker Master of Bar Administration Prestige Club to największy w Polsce program szkoleniowy dla barmanów. Objął swoim zasięgiem całą Polskę, a do udziału zaprosił 100 wybranych barmanów. Jak przebiegały eliminacje?

Do udziału w Programie zaproszeni zostali barmani z najlepszych klubów w Polsce. W rozgrywkach eliminacyjnych mógł wziąć udział każdy, kto spotkał się z przedstawicielem Diageo w swoim regionie, wypełnił ankietę rekrutacyjną, zapoznał się z regulaminem zawodów i był gotowy poddać się ocenie sędziów.

Czytaj całość…
 
Struktura handlu
nielsen.pngStruktura, jak i populacja sklepów w Polsce według corocznego badania uniwersum sklepów handlu detalicznego przeprowadzanego przez Nielsena pozostaje na stosunkowo stabilnym poziomie.
Czytaj całość…
 
Konsument może tylko zyskać
spis-1.jpgPolskie sklepy zmieniają się w bardzo szybkim tempie. Wystarczy spojrzeć na półki z alkoholem. Kilkaset rodzajów wódek, tyleż samo wina, kilkadziesiąt rodzajów piwa. Jak się w tym połapać, jak dokonać świadomego wyboru? Jakby tego było mało, producenci i importerzy nieustannie proponują klientom nowe produkty. Z taką sytuacją mamy do czynienia niemal we wszystkich grupach towarowych. Te wszystkie fakty pokazują, jakie zmiany zaszły w ostatnich latach na polskim rynku dóbr szybkozbywalnych. Jednocześnie uświadamiają, jak trudny oraz wymagający jest to rynek dla producentów, hurtowników i detalistów. Konsumenci stają się coraz bardziej wymagający.
Czytaj całość…
 
Noc najlepsza pod słońcem
spis-1.jpgW dniu 6 czerwca br. na terenie Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie, z okazji celebracji święta Północnego Słońca, odbyła się impreza Finlandia Midnight Sun. Czerwiec to w Finlandii bardzo ważny czas. Po długiej, praktycznie „bezświetlnej”, zimie przychodzi w końcu czas wiecznego światła. Przez długie tygodnie fińskiego lata (ponad 70 dni) północne słońce nie zachodzi i utrzymuje się ponad horyzontem.
Czytaj całość…
 
Tendencje rozwoju polskiego barmaństwa i miksologii
spis-2.jpgRosnąca z roku na rok liczba lokali gastronomicznych zmusza właścicieli i menedżerów do wytężonej pracy za sprawą rosnącej konkurencji. Efektem tej pracy ma być sukces i dobra pozycja ich lokalu. Udaje się tym, którzy traktują swój sukces, jako odzwierciedlenie zadowolenia gości. W osiągnięciu sukcesu lokalu, ważną rolę odgrywa bar, nie jako punkt wydawania napojów, ale jako miejsce spotkań i spędzania wolnych chwil. Można to osiągnąć spełniając przynajmniej trzy warunki.
Czytaj całość…
 
««  start « poprz. 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 nast.  » koniec »»

Pozycje :: 801 - 808 z 880
     

 

© 2017 Rynki Alkoholowe